Praktisk Information
Her er vi placeret
Se dine prøvesvar
Du har mulighed for selv at se og læse prøvesvar (bla. blodprøver, celleskrab og røntgenundersøgelse) på sundhed.dk med log in via dit “MIT ID”
Tidsbestilling og receptfornyelse
I tidsrummet 09.00-12.00 modtager sekretariatet tidsbestillinger og receptfornyelser. Prøvesvar gives kun ved læge og gerne via mail.
Tidsbestilling og receptfornyelse foregår også via hjemmesiden.
Vi henstiller til, at medicinfornyelse foregår efter kl 9.00
Fornyelse af vanedannende medicin kræver fremmøde. Aftal tid forinden.
“Medicinkortet” skal downloades sammen med “min-laege” app’en for at man kan bestille/forny medicin.
Første gang du besøger selvbetjeningen, skal du oprettes som bruger.
Brugeroprettelsen sker ved at trykke på “Login” knappen i menuen til højre og herefter trykke på “Opret mig som bruger” under teksten til højre for cpr nummer boksen.
Under brugeroprettelsen skal du udfylde en række oplysninger om dig selv, det er vigtigt at du udfylder e-mail feltet med en gyldig e-mail adresse, da vi bruger denne mail adresse til at sende et aktiveringslink og senere til at give dig besked, når der er svar på e-portalen fra din læge.
Når du har udfyldt brugeroprettelses skemaet, og har trykket på “opret mig”, modtager du kort efter en mail fra “noreply@besoeglaegen.dk”. Mailen sendes til den email-adresse du angav, da du oprettede dig som bruger.
Tryk på aktiverings-linket i mailen – et nyt vindue vil nu åbne sig og du vil her kunne se, at din bruger er vellykket aktiveret.
Du kan nu logge ind på e-portalen med dit brugernavn (CPR-nummer) samt dit PASSWORD (det du netop har oprettet, da du registrerede dig som bruger)
Information om diabetes (sukkersyge)
Sukkersyge – eller diabetes mellitus, hvis det skal være fint – optræder, når indholdet af glukose (en sukkerart) i blodet stiger over et vist niveau. Der findes to slags sukkersyge.Type 1 diabetes som typisk rammer børn og unge mennesker, fordi kroppen holder op med at producere insulin. Ved denne form for diabetes udvikles sygdommen og symptomerne hurtigt over dage eller uger, og behandling med insulin er en nødvendighed.
Type 2 diabetes – kaldes også for aldersdiabetes. Type 2 diabetes rammer hovedsagelig personer over 30 år. Her udvikles sygdommen gradvist over måneder. Sygdommen udvikles, fordi der enten ikke produceres tilstrækkeligt med insulin, eller fordi kroppen ikke kan udnytte den insulin, der produceres. Det kaldes insulinresistens. I den situation kan kroppens celler ikke udnytte insulin i tilstrækkeligt omfang og der er derfor behov for ekstra insulin. Endelig kan der være tale om en kombination af manglende insulin og insulinresistens.
Information om astma
Astma eller astmatisk bronkitis er en irritationstilstand i luftvejene. Luftvejene er sarte og reagerer især på forkølelser, fugtigt vejr og tobaksrøg. Luftvejene trækker sig sammen, og der dannes slim. En del børn og voksne har kun astmatiske symptomer i korte perioder, andre har det næsten dagligt. Astma kan starte i alle aldre. Mange børn vokser sig fra det. Velbehandlet har astmapatienten ingen symptomer på astmasygdommen.
Information om forhøjet blodtryk
Hvis man har forhøjet blodtryk – forkortet – BT – har man øget risiko for at kunne udvikle hjertesygdom, slagtilfælde (apopleksi) og andre alvorlige tilstande. I nogle tilfælde kan BT nedsættes ved vægttab, regelmæssig motion, sund kost og nedsat alkohol- og saltforbrug. Det er ofte nødvendigt at tage medicin for at få BT ned.
Husk: Hvis man har forhøjet BT er man ikke syg. Grunden til at man interesserer sig for forhøjet BT er, at der så er øget risiko for, at man kan blive syg.
Information om KOL (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom)
KOL er en forkortelse af Kronisk Obstruktiv Lungesygdom. En kronisk lungesygdom, som fører til åndenød på grund af en irreversibel nedsættelse af lungefunktionen.I Danmark er KOL en folkesygdom. Man regner med, at 400.000 danskere har sygdommen, heraf har ca. 40.000 svær KOL. Hvert år indlægges næsten 25.000 i Danmark på grund af KOL, og hver dag dør ca. 10 danskere på grund af sygdommen. Det årlige antal dødsfald nærmer sig 4.000, og KOL er i dag en hyppigere dødsårsag end lungekræft.